mandag den 6. september 2010

IMCC og IMCC-Uland

Den organisation som jeg er udsendt med hedder IMCC og var i sin spæde start en organisation for medicin studerende, hvilket dog med tiden har ændret sig til at inkludere en lang række andre studieretninger. Lidt kort historie:

IMCC (International Medical Cooperation Commitee) blev grundlagt 1. oktober 1950, og i mere end 50 år har medlemmer af organisationen engageret sig i international udviklingspolitik, kulturmøde, indvandring, kommunikation og sundhed, især sundhed i udviklingslande.
IMCC har ca. 600 medlemmer, fordelt på diverse undergrupper, blandt andet vores gruppe, IMCC Uland som består af 40 aktive medlemmer involveret i planlægningen og gennemførelsen af sundhedsrelaterede projekter i udviklingslande. IMCC er en non-profit organisation, primært baseret på frivilligt arbejde.

IMCC Uland er som nævnt en undergruppe af IMCC og en organisation med flere årtiers erfaring fra tidligere og eksisterende projektaktiviteter i fjerntliggende landområder i Afrika og Latinamerika. Disse projekter er og har været finansieret af Danidas(udenrigsministeriets afdeling for dansk international udviklingsbistand) ’Enkeltbevilling’. I de sidste 25 år har IMCC Uland arbejdet i Bolivia samt de sidste 10 år i Ghana og har nu også et projekt i Mali.

En del af IMCC Uland på seminar i DK

IMCC Ulands projekter er kendetegnet ved at være placeret i områder, hvor kun få eller ingen andre internationale organisationer opererer, hvilket ofte medfører stor opbakning til aktiviteterne fra lokalbefolkning og myndigheder. Fælles for projekterne er, at de danske udsendte er bosiddende dér, hvor arbejdet udføres, og den daglige tilstedeværelse i indsatsområdet giver en tæt kontakt til målgruppen og dermed mulighed for at tilpasse og optimere aktiviteter løbende. Den tætte kontakt til målgruppen betyder endvidere, at IMCC Ulands udsendte har en stor indsigt i målgruppens kapacitet og behov. Samtidig har IMCC Ulands danske udsendte, enten som repræsentanter for en udenlandsk NGO eller i tæt samarbejde med en lignende lokal organisation, mulighed for at agere inden for det offentlige system og kan dermed støtte civilsamfundsorganisationers arbejde med fortalervirksomhed. Det er således en af IMCC Ulands forcer at kunne agere som brobyggere og etablere dialog mellem civilsamfundet og det offentlige system og andre relevante interessenter.
konfliktløsning og ledelse, samt i betydningen af deltagelse, ejerskab og bæredygtighed i udviklingsarbejde.
Det er sjovt at være på seminar!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar