mandag den 6. september 2010

Vores samarbejspartner APS

På projektet, her i Mali er vores tætteste samarbejdspartner APS (Amicale pour la Promotion de la Santé au Mali). APS er som IMCC en studenterorganisation og er dem der i projektet får den implementerende rolle i forhold til projektets aktiviteter. Derfor lidt om dem:

APS er en non-profit organisation grundlagt af medicinstuderende i november 2005 med et mål om at forbedre sundhedstilstanden i Mali. Deres vision er at skabe mere viden og udbrede budskabet om vigtigheden af et godt sundhedssystem samt at sikre befolkningens rettigheder til sundhed i civilsamfundet. APS er en paraplyorganisation med en bestyrelse og underliggende arbejdsgrupper og består af omkring 5000 passive medlemmer og ca. 100 aktive medlemmer. Antallet af aktive medlemmer afhænger af organisationens aktivitetsniveau. Men det er ikke svært for dem at få medlemmer i aktion når der er brug for hænder til konkrete projekter. APS har demokratiske regler manifesteret i deres konstitution og bestyrelsen er udnævnt af stemmer. Generalforsamling afholdes som minimum en gang årligt. Bestyrelsesmøder afholdes hver anden uge og alle møder er åbne. APS ekskluderer ikke medlemmer på baggrund af køn, etnicitet og religion.

I forhold til APS’ korte levetid har organisationen allerede opnået gode erfaringer med implementering af sundhedsprojekter og har i samarbejde med en Schweiziske organisation l’Association pour la Promotion de la Santé et l’Association Bandiagara-Sanékuy gennemført 4 projekter med sundhedsinterventioner i rurale områder af Mali, hvor APS har været ansvarlige for planlægningen af aktiviteter i projektet.

To af APS’erne er fastansatte på projektet og arbejder derfor på lige fod med os andre. Den ene hedder Balam og er netop blevet uddannet som læge. Han er en frisk og altid smilende fyr på 26 år. Den anden hedder Eloi og er 32 år gammel og har nu snart været uddannet læge i 2 år. Han adskiller sig betydeligt fra Balam ved at være mere eftertænksom og struktureret - en rigtig nørd til tider. De komplimenterer dog hinanden rigtig godt og udgør sammen et fantastisk team som vi glæder os meget til at arbejde sammen med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar